Europese databeschermingswetgeving

Schermafbeelding 2016-01-09 om 15.24.12

De Europese datawetgeving ofwel de EU General Data Protection Regulation zal van kracht gaan, omdat iedere burger recht heeft op bescherming van persoonsgegevens. Wanneer persoonlijke gegevens dan worden verzameld, moeten de betrokken partijen die deze data verzamelen zich aan de vastgestelde regels houden.

Deze regels zijn onder andere dat de gegevens alleen voor legitieme doeleinden mag worden verzameld en gebruikt en onder strikte voorwaarden. Bovendien moeten deze partijen ervoor zorgen dat de gegevens veilig liggen opgeslagen. Ten slotte moeten ook de rechten van de mensen van wie de persoonsgegevens zijn worden gerespecteerd.

Dit geldt niet alleen voor bedrijven binnen de EU, maar ook voor bedrijven buiten de EU die persoonlijke gegevens van burgers van de EU verzamelen. De privacy van burgers binnen de EU wordt hiermee gewaarborgd.

Wilt u weten welke maatregelen uw organisatie moeten nemen en welke gevolgen het heeft indien uw organisatie niet voldoet aan  de wet dan kunt u contact met ons opnemen.

 

Hieronder kunt u het document General Data Protection Regulation downloaden

Schermafbeelding 2016-01-09 om 15.06.20 PDF document van 104 pagina’s